fbpx

Sponsorguide: 'De 5 vigtige' inden du sender sponsoransøgningen

NU du dælme klar! Du har lavet et supergodt forarbejde, valgt den rigtige strategi, har styr på værdien for den udvalgte virksomhed og din prissætning sidder lige i skabet. “Jamen, så er det jo bare at få sendt ansøgningen afsted, og sætte flueben ved det sidste punkt på listen, ikk’?” Det ultrakorte svar er nej. For hvis du vil have det optimale ud af den tid, du lige har brugt på din sponsoransøgning, så skal “De 5 vigtige” på to-do-listen, og de skal klares, INDEN ansøgningen ryger afsted. Flere af punkterne kan være afgørende for, om du opnår et sponsorat eller har spildt tiden.

Så her får du ‘De 5 vigtige’:

Få styr på beslutningstageren! 

Det vigtigste i sponsorprocessen er at komme i dialog med beslutningstageren. Det er et meget omfattende emne, som har et helt selvstændigt afsnit på vores sponsorkurser, men jeg vil prøve at forklare hovedtrækkene og nogle af de største fejl, du skal undgå. 

Den typiske fejl er at sende sin ansøgning til virksomhedens hovedmail adresseret: ‘Til rette vedkommende’. Det viser, at man ikke har sat ind i virksomhedens organisation, samtidigt med at man misser det første vigtige skridt i at skabe en relation. Derudover så lander ansøgningen direkte i kløerne på virksomhedens ‘gatekeeper’/dørmand, som måske ikke vurderer, at en uopfordret sponsoransøgning er relevant, hvorefter den vil lide en hurtig død.

I små virksomheder er det ofte direktøren, som træffer beslutningen, om der skal investeres i et sponsorat, men i større virksomheder kan det være svært at finde den ansvarlige for sponsorkronerne. Der skal du via hjemmesiden, LinkedIn eller din trofaste ven Google gå på jagt efter Marketingschef, Marketingsansvarlig, Marketing Manager eller Head of Marketing. Nogle virksomheder har en svaghed for flotte titler, så der kan CMO, Brand Manager, Brand Strategist eller Promotion Manager i nogle tilfælde også dække ansvarsområdet.

Du kan også ringe til virksomheden, men der vil du igen få fat i en gatekeeper, som sjældent er villig til at udlevere relevante kontaktoplysninger, og hvor standardsvaret er, at du skal sende det til hovedmailen, hvorefter du står i den problemstilling, jeg nævnte tidligere.

Lav en fængende emnelinje!

Når du har fundet beslutningstageren, så er emnelinjen det næste, der skal være styr på. Emnelinjen skal give beslutningstageren lyst til at 

åbne og læse mailen. ‘Uopfordret sponsoransøgning’ er derfor ikke den bedste overskrift, da du allerede dér “afslører” indholdet og hurtigt kan blive sorteret fra i en hektisk indboks. Derimod er ‘Oplæg til samarbejde’ og ‘Indgåelse af partnerskab’ mere effektive, og de giver en højere åbningsrate.

Skriv værdien i mailen!

Når emnelinjen har “gjort sit arbejde”, så skal mailteksten bruges som teaser for at åbne den sponsoransøgning, du har vedhæftet. Derfor skal du ikke skrive ‘Hermed fremsendes uopfordret sponsoransøgning’, men i stedet starte med dit navn og din sport/klub og hurtigt komme til begrundelsen for, at du lige præcis har udvalgt deres virksomhed. Gerne i samme sætning. Forklar derefter i korte træk den værdi, du, via et sponsorat, kan tilføre dem. Opstil de 4-5 største værdier og gør det i punktform, så det er mere overskueligt at læse. Afslut det sidste punkt  ‘med mere’, da det bidrager til teaser-formålet.

Vælg det rigtige afsendelsestidspunkt!

Den her guide har til formål at give dig de bedste forudsætninger for, at du lykkes med din sponsorsøgning, så alle detaljer tæller, selvom du måske tænker, at mailens afsendelsestidspunkt ikke har nogen betydning. Men det har det. Du kender det nok selv, at du er mere modtagelig for input på nogle tidspunkter end andre. Det samme gør sig også gældende, når det kommer til erhvervslivet. Derfor er tirsdag – torsdag de mest velegnede dage at sende din sponsoransøgning, og de optimale tidspunkter er morgen og eftermiddag, så undgå middagstid.  

Sæt tid af til at følge op!

Én af de største grunde til, at sponsorsøgning mislykkes, er manglende opfølgning. Vigtigheden af opfølgning kan simpelthen ikke understreges nok. For der kan være tusindvis af grunde til, hvorfor du ikke har fået en tilbagemelding endnu. Derfor er det vigtigt, at du sætter tid af til at følge op, når du har sendt en ansøgning. Du kan gøre det via telefonen (undgå igen middagstid) eller på mail, hvis du ikke er helt tryg ved at følge op i telefonen. Book tid i din kalender 9-10 arbejdsdage efter du har sendt ansøgningen, således at beslutningstageren eventuelt har haft mulighed for at drøfte det på et ugemøde.

Rigtig god sponsorjagt, og hvis du ønsker at lære alt det der giver resultater i din sponsorsøgning, så vil jeg anbefale at du tilmelder dig ét af vores sponsorkurser. Du kan se datoer og steder lige nedenfor. 

Flere sponsorguides:

Vil du modtage flere uundværlige tips og tricks?

Få tilsendt mere inspiration og nyttige guides direkte til din mailindbakke. Du vil løbende modtage informationsrige og spændende sponsorguides, som kan være behjælpelig med at give dig dine ønskede resultater i sponsorjagten. Med vores guides bliver du superskarp til sponsorsøgning, hvor chancerne for stor succes vil blive fordoblet. Og ved du, hvad det allerbedste af det hele er? Alle vores guides er gratis! Tilmeld dig allerede i dag og kom godt fra start.

Kursus i sponsorsøgning

Opnå succesfulde resultater med sponsorsøgningen!

Har du brug for en hjælpende hånd med sponsorsøgningen? Så book et aftenkursus hos Sponsor Academy, hvor du vil få opbygget en ekspertise i succesfuld sponsorsøgning gennem brugbare værktøjer og guides. Vores kurser er intet mindre end den perfekte måde, hvorpå du kan udvikle dine kompetencer og opnå mest mulig succes med sponsorater.

Vi sikrer dig et fuldt udbytte af kurset, hvor der bl.a. er inkluderet et individuelt opfølgende 15 minutters sparringsmøde. Vi har kalenderen fyldt op med spændende kurser rundt omkring i hele landet. Begrænsede pladser på hvert hold, så find en dato, som passer dig og book straks.

Det får du:

 • 4 timers kursus fra kl. 17.30-21.30

 • 40 siders materiale

 • Personligt opfølgningsmøde

 • Erfaringsudveksling med medkursister

 • Værktøjer til sponsorsøgning

 • Succesfulde cases

 • Interviews med sponsorer

 • Fuld forplejning

Introduktionspris 750 kr. inkl. moms

Mulighed for ratebetaling med 50%. ved booking, og de resterende 50% 7 dage før kurset. 

Kurser i sponsorsøgning

Kursuskalender

Henter datoer...

Der vil løbende komme flere kurser i efteråret, og du kan modtage besked når de bliver offentliggjort. Få besked.

Udannelsespartnere:
Sponsor Academy uddannelsepartnere
Peter O. Andersen - Sponsor Academy

Få personlig rådgivning i sponsorater

Skræddersyet strategi for dig

Hos Sponsor Academy besidder vi mange års professionel erfaring med sponsorater. Vi elsker at dele ud af vores viden, så du kan opnå succes med din sponsorsøgning.

Book en tid til personlig rådgivning og sparring. Her hjælper vi dig med at få løst dine udfordringer og give din sponsorsøgning et stort boost. Vi optimerer dine fremgangsmetoder, dit sponsormateriale og ikke mindst din strategi – alt sammen, hvor det er tilpasset til lige præcis dig. Resultatet vil ses i en mere sikker samt effektiv tilgang, som i høj grad vil gøre dig unik og attraktiv for potentielle sponsorer.

Pris pr. online-session/30 min: 580 kr. inkl. moms

Få personlig rådgivning i sponsorater

Skræddersyet strategi for dig

Hos Sponsor Academy besidder vi mange års professionel erfaring med sponsorater. Vi elsker at dele ud af vores viden, så du kan opnå succes med din sponsorsøgning.

Book en tid til personlig rådgivning og sparring. Her hjælper vi dig med at få løst dine udfordringer og give din sponsorsøgning et stort boost. Vi optimerer dine fremgangsmetoder, dit sponsormateriale og ikke mindst din strategi – alt sammen, hvor det er tilpasset til lige præcis dig. Resultatet vil ses i en mere sikker samt effektiv tilgang, som i høj grad vil gøre dig unik og attraktiv for potentielle sponsorer.

Få uundværlige tips og tricks

Få tilsendt inspiration og nyttige guides direkte til din mailindbakke. Du vil løbende modtage informationsrige og spændende sponsorguides, som kan være behjælpelig med at give dig dine ønskede resultater i sponsorjagten. Med vores guides bliver du superskarp til sponsorsøgning, hvor chancerne for stor succes vil blive fordoblet. Og ved du, hvad det allerbedste af det hele er? Alle vores guides er gratis! Tilmeld dig allerede i dag og kom godt fra start.

Vi har allerede styrket sponsorarbejdet hos +100 foreninger, klubber, udøvere, organisationer og forbund - se nogle af dem her:

Om Sponsor Academy

Gøre en vigtig forskel

Sponsor Academy er 100% specialiseret i sponsorater, og arbejder hver dag for at hjælpe og styrke kompetencer hos alle med behov for sponsorater. Formålet er at flest mulige skal lære at opnå sponsorater. Derved får flere mulighed for at dyrke deres passion, nå sine mål eller gøre en forskel for andre. Med et bredt erfaringsgrundlag i sponsorater, startende i 1993, skræddersyes individuelle planer og afholdes kurser i tæt samarbejde med specialiserede partnere og uddannelsesinstitutioner.

Daniel Wagner (1993)
Para-atlet i 100 m og længdespring, tidl. Verdensmester og PL-medaljevinder
Ukaleq Slettemark (2001)
Grønlandsk skiskytte, OL-deltager 2022 og tidl. Verdensmester U19
Malou Jakobsen (2005)
Motocrosskører, VM deltager, 2 x Dansk Mester og Årets Motocrosskører 2021

Vi kender vigtigheden af opbakning og sponsorater for at nå sine mål. Derfor sponserer og støtter vi mere end 30 forskellige atleter, klubber og foreninger på forskellige niveauer, aldersgrupper og størrelser.

Udvalgte sponsorater:

Ty Henriksen (2007)
Road racing
Camilla Winther (1988)
Para-dressur
Line Sønderskov (1998)
Formel 5
Emma Braüner (2005)
Badminton
Klub til mobil

Vi sponserer aktivt en bred vifte af velgørende foreninger, nonprofitorganisationer, sociale projekter, patientstøtteforeninger og behandlingscentre. Vi bakker særligt op om formål og initiativer, som ikke har mulighed for at få offentlig støtte. 

Her er nogle udvalgte:

Skraldecafeen

En bevægelse med mobilt pop-up køkken, og som har fokus på samfundsproblemer, såsom madspild og fattigdom. 

En hjælpende hånd til ældre

Frivillig nonprofitforening som hjælper småt bemidlet ældre og ældre uden pårørende.

Hjertet på rette sted

Frivillig forening som giver indlagte og syge børn på Sydvestjyske Sygehus en bedre oplevelse under indlæggelsen.

Kontakt

Skal vi hjælpe dig til flere sponsorer?

Så lad os få en uforpligtende snak om din situation og hvordan vi kan hjælpe dig.

Sponsor Academy

Sydvestvej 74

8700 Horsens

CVR. 43096680

Følg

Åbningstider: Mandag – fredag: Kl. 8-18   Weekend: Kl. 10-14

Åbningstider: 

Mandag – fredag: Kl. 8-18   

Weekend: Kl. 10-14

  Om Sponsor Academy

  Gøre en vigtig forskel

  Sponsor Academy er 100% specialiseret i sponsorater, og arbejder hver dag for at hjælpe og styrke kompetencer hos alle med behov for sponsorater. Formålet er at flest mulige skal lære at opnå sponsorater. Derved får flere mulighed for at dyrke deres passion, nå sine mål eller gøre en forskel for andre. Med et bredt erfaringsgrundlag i sponsorater, startende i 1993, skræddersyes individuelle planer og afholdes kurser i tæt samarbejde med specialiserede partnere og uddannelsesinstitutioner.

  Daniel Wagner (1993)
  Para-atlet i 100 m og længdespring, tidl. Verdensmester og PL-medaljevinder
  Ukaleq Slettemark (2001)
  Grønlandsk skiskytte, OL-deltager 2022 og tidl. Verdensmester U19
  Malou Jakobsen (2005)
  Motocrosskører, VM deltager, 2 x Dansk Mester og Årets Motocrosskører 2021

  Vi kender vigtigheden af opbakning og sponsorater for at nå sine mål. Derfor sponserer og støtter vi mere end 30 forskellige atleter, klubber og foreninger på forskellige niveauer, aldersgrupper og størrelser.

  Udvalgte sponsorater:

  Ty Henriksen (2007)
  Road racing
  Camilla Winther (1988)
  Para-dressur
  Line Sønderskov (1998)
  Formel 5
  Emma Braüner (2005)
  Badminton
  Klubber

  Vi sponserer aktivt en bred vifte af velgørende foreninger, nonprofitorganisationer, sociale projekter, patientstøtteforeninger og behandlingscentre. Vi bakker særligt op om formål og initiativer, som ikke har mulighed for at få offentlig støtte. 

  Her er nogle udvalgte:

  Skraldecafeen

  En bevægelse med mobilt pop-up køkken, og som har fokus på samfundsproblemer, såsom madspild og fattigdom. 

  En hjælpende hånd til ældre

  Frivillig nonprofitforening som hjælper småt bemidlet ældre og ældre uden pårørende.

  Hjertet på rette sted

  Frivillig forening som giver indlagte og syge børn på Sydvestjyske Sygehus en bedre oplevelse under indlæggelsen.

  Kontakt

  Skal vi hjælpe dig til flere sponsorer?

  Så lad os få en uforpligtende snak om din situation og hvordan vi kan hjælpe dig.

  Sponsor Academy

  Sydvestvej 74

  8700 Horsens

  CVR. 43096680

  Åbningstider: Mandag – fredag: Kl. 8-18   Weekend: Kl. 10-14

  Åbningstider: 

  Mandag – fredag: Kl. 8-18   

  Weekend: Kl. 10-14

   Om Sponsor Academy

   Gøre en vigtig forskel

   Sponsor Academy er 100% specialiseret i sponsorater, og arbejder hver dag for at hjælpe og styrke kompetencer hos alle med behov for sponsorater. Formålet er at flest mulige skal lære at opnå sponsorater. Derved får flere mulighed for at dyrke deres passion, nå sine mål eller gøre en forskel for andre. Med et bredt erfaringsgrundlag i sponsorater, startende i 1993, skræddersyes individuelle planer og afholdes kurser i tæt samarbejde med specialiserede partnere og uddannelsesinstitutioner.

   Daniel Wagner (1993)
   Para-atlet i 100 m og længdespring, tidl. Verdensmester og PL-medaljevinder
   Ukaleq Slettemark (2001)
   Grønlandsk skiskytte, OL-deltager 2022 og tidl. Verdensmester U19
   Malou Jakobsen (2005)
   Motocrosskører, VM deltager, 2 x Dansk Mester og Årets Motocrosskører 2021

   Vi kender vigtigheden af opbakning og sponsorater for at nå sine mål. Derfor sponserer og støtter vi mere end 30 forskellige atleter, klubber og foreninger på forskellige niveauer, aldersgrupper og størrelser.

   Udvalgte sponsorater:

   Ty Henriksen (2007)
   Road racing
   Camilla Winther (1988)
   Para-dressur
   Line Sønderskov (1998)
   Formel 5
   Emma Braüner (2005)
   Badminton
   Klubber

   Vi sponserer aktivt en bred vifte af velgørende foreninger, nonprofitorganisationer, sociale projekter, patientstøtteforeninger og behandlingscentre. Vi bakker særligt op om formål og initiativer, som ikke har mulighed for at få offentlig støtte. 

   Her er nogle udvalgte:

   Skraldecafeen

   En bevægelse med mobilt pop-up køkken, og som har fokus på samfundsproblemer, såsom madspild og fattigdom. 

   En hjælpende hånd til ældre

   Frivillig nonprofitforening som hjælper småt bemidlet ældre og ældre uden pårørende.

   Hjertet på rette sted

   Frivillig forening som giver indlagte og syge børn på Sydvestjyske Sygehus en bedre oplevelse under indlæggelsen.

   Kontakt

   Skal vi hjælpe dig til flere sponsorer?

   Så lad os få en uforpligtende snak om din situation og hvordan vi kan hjælpe dig.

    Sponsor Academy

    Sydvestvej 74

    8700 Horsens

    CVR. 43096680

    Åbningstider: Mandag – fredag: Kl. 8-18   Weekend: Kl. 10-14

    Åbningstider: 

    Mandag – fredag: Kl. 8-18   

    Weekend: Kl. 10-14